Filosofija

Vyno filosofija sunkiai išsemiama.
“Vyno tobulumas mūsų gyvenimą daro harmoningesnį, ir muziką girdi kitaip, medžiai atrodo žalesni, vėjas – gaivesnis”, – sako Lietuvos someljė asociacijos prezidentas Arūnas Starkus.
Natūralus vynas – tai žmogaus duoklė gamtai, stengiantis ne kontroliuoti ją, o stebėti ir gauti iš jos tai, ką ji turi geriausio.

Juozas sako išbandęs ne vieną vyno gamybos naujovę, eksperimentavęs su daugeliu uogų, vaisių rūšių. Net iš burokėlių ir morkų vyną bandęs gaminti.  „Iki pat 1994 m. atradinėjau įvairias vyno gamybos formas. Buvo susibūręs ratas žmonių, dauguma giminės, draugai, kurie atvažiavę pas mus į svečius gaudavo paragauti vyno, ir pagal tai, kaip jie jį vertindavo, spręsdavau, kas geriausia. Tada ir suvokiau, ką reikia gaminti. Po visų eksperimentų padariau išvadą, kad geriausia tai, kas perduodama iš kartos į kartą,” -  tvirtina Juozas Vilkenis, kurio filosofija apie vyną nesibaigia vien paskaičiavimais. Vynas jam ir bendravimo būdas, ir tam tikra gyvybės forma, mirštanti, kai galvojama vien apie pinigus.

Gamyba7-1