Pienių vynas
Juozo vynaiKidulių krašto vynai

Pienių vynas!!!

10,00 €

Pirkite už 45 Eu ir pristatymas bus nemokamas!

Pienių vynas,
baltas,
natūralus,
pusiau saldus,
stiprumas – 11 %.,
butelio talpa – 0,75 l

Kodas: 101. Kategorija: .

Produkto aprašymas

Pienių vynas gaminamas iš kvapiųjų pienių žiedų. Pienių žiedai skinami saulėtą dieną. Pienių vynas taip pat gaminamas natūralios
fermentacijos būdu, pagal senąsias lietuvių tradicijas. Brandinamas su ąžuolu. Pusiau saldus. Švelniai gelsva gintaro spalva, gaivus pievų aromatas, lengvas skonis. Aromatas primins žaismingas vaikystės dienas, kai bėgiodavote po pievas bei švelnius vėjo gūsius, pavasarinę gaivą. Skonis tai patvirtins. Geriausia patiekti kambario
temperatūros. Tinka prie lengvų paukštienos, žuvies patiekalų ir švelnesnio skonio sūrių.

Senose vaistažolių knygose rašoma, kad pienių lapus ir šaknis moterys užplikydavo ir gautą antpilą naudodavo kaip grožio priemonę. Sultimis naikindavo strazdanas, pigmentines dėmes. O Lietuvos aristokratės pienių vyną vartodavo norėdamos sulieknėti.
Fitoterapeutai pienę vadina gyvenimo eliksyru, pienės be to gydo tulžies pūslės uždegimą, kepenų cirozę, net aterosklerozę, padeda gydyti ir sąnarių uždegimus. Padeda ir nuo kitų ligų: šviežios sultys neskausmingai ištirpina tulžies pūslės akmenis, padeda nuo podagros ir reumato, geltligės ir blužnies ligų, valo skrandį. Senovėje žolininkės pienių nuovirais  išgydydavo net tuberkuliozę. Pienių lapai suteikia dantims stiprumo ir todėl slopina parodontozės pasireiškimą. Pienių sultimis gydomos karpos, odos uždegimai, nuodingų vabzdžių įkandimai. Pienių nuovirai panaikina nuovargį ir stimuliuoja darbingumą, padeda maitinančioms motinoms pieno pagausinimui. Pienių šaknų milteliais gydydavo pūlingas žaizdas, nudegimus, nuogulas…

Vilkentos Pienių vynui 2014 metais suteiktas Tautinio paveldo sertifikatas.